Inpakken voor je verhuizing

Dat waar iedereen het meest tegenop ziet bij een verhuizing is het inpakken van je spullen. Let’s face it, verhuizen levert stress op. Maar we hebben goed nieuws, hoe beter je hierop voorbereidt bent hoe prettiger de hele ervaring voor je wordt. Want in essentie is het natuurlijk super leuk dat je naar een nieuwe plek gaat verhuizen.

De verhuizers van Leidekker Verhuizingen helpen je natuurlijk graag bij het inpakken maar hoe meer er ingepakt moet worden hoe kostbaarder de verhuizing wordt. Met een goede voorbereiding op je verhuizing doe je jezelf al een groot plezier. Verhuizen is zwaar en vermoeiend, het is dus ook belangrijk om je te verdiepen in de veiligheid zodat je verwondingen en blessures tijdens je verhuizing voorkomt.

Een goede voorbereiding op je verhuizing is het halve werk

Wanneer je je spullen goed inpakt kun je ze ook veel makkelijker weer uitpakken, dat scheelt je uiteindelijk een heleboel kostbare tijd. Gebruik je de volgende tips, dan kun je het inpakken van je spullen zo soepel mogelijk laten verlopen.

Opruimen

Hoe langer je ergens hebt gewoond hoe meer spullen je waarschijnlijk bezit. Dus begin zo snel mogelijk met het uitzoeken van je spullen. Neem hiervoor ruim de tijd – of op zijn minst zo veel als mogelijk – want daarmee voorkom je veel stress. Bovendien is niks zo zonde als onnodig spullen verhuizen waar je toch niks meer mee doet.

Je hoeft niet alles mee te nemen naar je nieuwe huis, dit is dus een goed moment om afscheid te nemen van die kleding die je echt nooit meer aan doet, die dubbele set bestek of die rare glazen en bekers die eigenlijk nergens bij passen. Durf die keuzes dan ook te maken! Probeer niet te lang te twijfelen, maar snel en duidelijk te handelen. Vind je dat lastig? Lees dan hier een paar tips om je op weg te helpen.

Stapsgewijs

Doe het stapsgewijs per categorie, eerst kleding, dan schoenen, dan boeken… Dat gaat het snelst. En doe het echt 1 categorie per keer, want anders raak je de draad kwijt. Haal ‘Marie Kondo style’ eerst alles uit je kast – dus uit alle kamers verzamel je alle boeken op 1 plek – bekijk ze dan kritisch één voor één en durf afscheid te nemen.

Een verhuizing is een fantastische gelegenheid om eens goed door je spullen heen te lopen en echt kritisch te zijn over wat je wel en niet nodig hebt. Marktplaats of de kringloop is gebruikelijk heel blij met de spullen waar jij afscheid van neemt.

Voorbereiden op het inpakken

Natuurlijk heb je verhuisdozen nodig. Echte verhuisdozen zijn het sterkst en het makkelijkst te dragen. Je kunt uiteraard nieuwe verhuisdozen kopen, je kan ze huren, en je kan ze tweedehands kopen. Je bent zo’n €1,00 – € 3,00 per doos kwijt, en daarna verkoop je ze gewoon weer door.

Per persoon heb je ongeveer 20 dozen nodig. Wanneer je samenwoont dan zal je aan 40 tot 60 dozen genoeg moeten hebben. Een gezin met twee kinderen heeft zeker 70 tot 90 dozen nodig.

Naast de dozen zijn een aantal rollen sterke tape ook altijd handig, voldoende markers om op de doos te schrijven wat er in zit en naar welke kamer het moet, en natuurlijk bubbelfolie en vloeipapier om je spullen mee te beschermen.

Het inpakken voor je verhuizing kan beginnen

Nu kan je beginnen met inpakken. Hier kan je natuurlijk ook al vroeg mee beginnen, denk er alleen wel aan dat je je dozen goed labelt zodat je niks kwijt raakt. Je kan de dozen nummeren en op een lijst bijhouden wat er in welke doos zit, je kan er ook gewoon opschrijven wat er in zit en naar welke kamer het moet.

Begin met de spullen die je niet dagelijks gebruikt, zoals die in je opslag, zolder, kelder, garage en/of schuur. Inpakken doe je kamer per kamer. Neem een paar verhuisdozen mee naar de kamer en begin met inpakken. Laat de ingepakte dozen vervolgens nog even in de kamer staan. Waarschijnlijk heb je sommige spullen dagelijks in gebruik, die laatste spulletjes pak je in op de dag voor de verhuizing.

Voorkom te zware dozen (en rugklachten)

Het is belangrijk je dozen niet te overladen, met bijvoorbeeld alleen maar boeken. Een doos van 30 kilo is al behoorlijk lastig te dragen. Doe zware spullen onderin de doos en vul deze op met lichte artikelen zoals beddengoed of handdoeken. Dat maakt het dragen gemakkelijker.

Je breekbare spullen bescherm je met bubbeltjesplastic of vloeipapier. En zorg ervoor dat je duidelijk op de doos schrijft dat er breekbare spullen in zitten. Je kunt hier natuurlijk ook krantenpapier voor gebruiken, of handdoeken, sokken of lakens.

Apparatuur verhuizen

De koelkast moet rechtop worden vervoerd, en daarvoor op zijn minst 24 uur de tijd krijgen om te ontdooien. In je wasmachine zit bijna altijd nog restwater in van de laatste wasbeurt, dus zorg er voor dat je die ook goed leegt. Bekabeling van je apparatuur kan je het beste nog even fotograferen voordat je het ontkoppelt, dat helpt je bij het aansluiten in je nieuwe woning.

Dit doe je als laatste

Een aantal artikelen pak je als laatste in. De schoonmaakmiddelen bijvoorbeeld zodat je de woning nog kunt schoonmaken nadat de spullen eruit zijn. Ook het toiletpapier zal je tot het laatste moment moeten gebruiken en in elke kamer natuurlijk een lamp. Toiletspullen, wat kleren, een paar handdoeken, levensmiddelen en andere belangrijke dingen pak je als laatste in. Wanneer je dit bij elkaar in een doos doet, dan heb je deze in je nieuwe huis ook weer direct bij de hand.

Om je echt het gevoel van controle te geven hebben we een handige verhuis checklist voor je, zodat je goed georganiseerd naar je verhuizing toe kan werken.

Ga je verhuizen? Informeer naar de mogelijkheden